Doofvriendelijk Kickboksen

Wat is Doofvriendelijk Kickboksen?

Twee jaar geleden zijn wij begonnen met doofvriendelijk kickboksen voor volwassenen die doof of slechthorend zijn. Door een Stimuleringsbudget van NOC/NSF en een subsidie van Stichting Kansrijke Projecten van het Gronings Sportakkoord kregen wij de kans om hiervoor een pilot te starten. En die pilot werd een groot succes!

Wekelijks trainen we in een enthousiaste groep, die er vol voor gaat. En dat heeft resultaat!  De sporters in deze groep doen zeker niet onder voor de sporters uit de horende groepen. Techniek en conditie zijn bij iedereen met sprongen toe genomen. Het is bovendien een hele gezellige groep waarin we veel lol hebben met elkaar.

Tijdens onze doofvriendelijke trainingen is de instructie aangepast zodat iedereen het goed kan volgen. We zorgen er extra goed voor dat iedereen de uitleg goed kan bekijken en draaien bijvoorbeeld geen luide muziek. Wij spreken niet vloeiend NGT.  Gelukkig hebben we ervaren dat we met een beetje begrip en geduld lekker intensieve trainingen aan kunnen bieden waarin je veilig leert kickboksen in een plezierige sfeer. Het is heel fijn dat we daarbij door onze sporters enorm gesteund worden. Zo leren wij van en met elkaar.
Als je interesse hebt en je wilt aanmelden of je hebt vragen, stuur gerust een appje! Deze pilot werd mede mogelijk gemaakt door het Gronings Sportakkoord en het NOC*NSF.

Wil je meer weten over Doofvriendelijk Kickboksen?
Neem contact op