Nieuws

Save the date: Kerstborrel

Reserveer 16 december in je agenda voor onze jaarlijkse kerstborrel en toetjesbuffet!

Wij zorgen voor drankjes, regelen jullie de toetjes? Alle desserts zijn welkom, van hartig tot zoet en natuurlijk bonuspunten voor gerechtjes met witte chocola.

Meer informatie en de mogelijkheid om je aan te melden volgen in Spond. Dit wordt een heerlijke, feestelijke avond die je niet wilt missen!

Brugklas bootcamp

De overstap van de basisschool naar de middelbare school is een spannende tijd voor veel kinderen. Het betekent nieuwe vrienden, nieuwe vakken en een hele nieuwe omgeving. Maar met de Brugklas Bootcamp hoeven ze niet alleen op deze reis te gaan.

Onze bootcamp biedt kinderen de handvatten en ondersteuning die ze nodig hebben om bewust en zelfverzekerd de stap naar de middelbare school te zetten. We helpen hen niet alleen bij praktische zaken, zoals het plannen van huiswerk en het organiseren van schoolspullen, maar ook bij het ontwikkelen van sociale vaardigheden.

 

Maak kennis met: Margit en Lee-Roy

Margit: "Mijn sportverleden startte met eindeloze baantjes zwemmen. Ik vond het heerlijk om er in mijn eentje gewoon voor te gaan. Focus op mijn lichaam, op de bewegingen van en in het water. Ergens kwam een zijspoor naar ballet, waar ik naar toe werd genomen “voor mijn opvoeding”. Hiervoor had ik geen enkel gevoel en ik vond het vreselijk….

Tennissen bleek ik ook lastig te vinden, met name doordat ik als linkshandige alles steeds andersom moest doen. Ik heb een paar jaargeroeid. En ontdekte daarna (traditioneel) jiu jitsu. Hier had ik voor het eerst sinds zwemmen veel plezier in.

Ik heb het nodig om regelmatig te sporten. Met hardlopen maak ik mijn hoofd leeg, ik vond daar eerder helemaal niets aan. Maar met een goed schema bleek ik het prima op te kunnen bouwen. Ik kreeg er al heel snel veel plezier in. Zo’n 6 jaar geleden ontdekte ik kickboksen. Voor mij een combinatie van heerlijk voluit knallen, technieken en samenwerking. Met kickboksen zet ik mijn lichaam én mijn hoofd stevig in beweging."


Lee-Roy: "Vanaf mijn vijftiende doe ik aan kickboksen. Het was een jarenlange droom om een vechtsport te leren. Ik heb hier zelf mijn geld voor bij elkaar gespaard. Van huis uit werd namelijk gedacht dat je van vechtsport agressief zou worden. Het tegendeel bleek het geval. Daar waar ik eerst nog wel eens bij opstootjes betrokken was, is dat vanaf mijn eerste les kickboksen nooit weer gebeurd.

Ik vond het heerlijk om te leren boksen en kickboksen en bleek er ook heel behendig in te zijn. Ik heb deel genomen aan een aanzienlijk aantal wedstrijden. De weg hiernaar toe is een lange. Elke keer opnieuw moet je jezelf fysiek en mentaal voorbereiden op die paar minuten knallen in de ring. Terwijl er tientallen ogen op je gericht zijn. Gaandeweg ging ik steeds vaker training geven. In boksen, kickboksen en MMA. En workshops aan veel verschillende soorten groepen. Dat breidde zich uit naar het geven van personal training.

Ik kreeg (en krijg) elke keer opnieuw veel energie van het geven van trainingen. Ik vind het belangrijk dat ik degene die bij mij komt trainen persoonlijk leer kennen. Zodat we samen het “waarom” achter je persoonlijke doelen kunnen achterhalen. Fitter, leniger, sterker, slanker, we willen het allemaal wel zijn. Wil je dit echter vanuit je eigen welzijn en welbevinden? Of omdat het past binnen het plaatje dat de maatschappij ons oplegt. Wie en wat wil jij zijn?"

Geen Tijd? Geen Excuses!

We begrijpen dat het leven druk kan zijn en dat tijd soms schaars is. Maar dat betekent niet dat je je gezondheid en welzijn moet verwaarlozen. Met de Happy Body Boost heb je geen excuus meer om niet aan de slag te gaan. De training duurt slechts 45 minuten, maar het is non-stop actie! Geen verspilde tijd, maar een intense workout die je hele lichaam uitdaagt en je geest activeert.

De Kracht van Kracht en Cardio

Tijdens de Happy Body Boost wordt er hard gewerkt aan kracht- en cardio-oefeningen. Dit betekent dat je zowel je spieren versterkt als je uithoudingsvermogen vergroot. Het is een combinatie van inspanning en doorzettingsvermogen, waardoor je jezelf kunt pushen om steeds verder te gaan. De voldoening na elke training is ongeëvenaard en motiveert je om terug te blijven komen voor meer.

Een Gezond en Energiek Lichaam en Geest

Een gezond, fit en energiek lichaam kan niet los worden gezien van een gezonde, fitte en energieke geest. De Happy Body Boost erkent dit verband en biedt een totaalpakket om zowel je fysieke als mentale welzijn te verbeteren. Je voelt je niet alleen sterker en veerkrachtiger in je lichaam, maar ook in je geest.

Waarom de angst voor blauwe plekken na kickboksen niet nodig is

In de wereld van vechtsporten is kickboksen een opkomende en populaire keuze voor mensen van alle leeftijden en fitnessniveaus. Ondanks de vele voordelen die deze sport biedt, bestaat er soms angst voor het krijgen van blauwe plekken tijdens de training. Het is echter belangrijk om te begrijpen dat deze vrees vaak ongegrond is. In deze blog zullen we de redenen verkennen waarom de angst voor blauwe plekken tijdens kickboksen niet nodig is en waarom dit juist een teken is dat je vooruitgang boekt.

  1. Controle en techniek: Een van de essentiële aspecten van kickboksen is het aanleren van de juiste technieken en het beheersen van je bewegingen. Goede instructeurs zullen de nadruk leggen op het correct uitvoeren van trappen en stoten om letsel te minimaliseren. Door je techniek te verbeteren, verklein je de kans op onnodige blauwe plekken en vergroot je je efficiëntie in de sport.

  2. Gebruik van beschermende uitrusting: Kickboksen wordt meestal beoefend met beschermende uitrusting, zoals bokshandschoenen en scheenbeschermers. Deze uitrusting is ontworpen om je handen en benen te beschermen en de impact van trappen en stoten te verzachten. Het dragen van deze uitrusting vermindert niet alleen het risico op blauwe plekken, maar zorgt er ook voor dat je op een veilige manier kunt trainen.

  3. Geleidelijke progressie: Kickboksen is een sport die draait om vooruitgang. Je begint met basistechnieken en werkt geleidelijk aan je vaardigheden en kracht. In het begin kun je wat blauwe plekken krijgen, vooral als je lichaam nog niet gewend is aan de impact van de bewegingen. Dit is echter normaal en een teken dat je vooruitgang boekt in de sport.

  4. Luisteren naar je lichaam: Het is cruciaal om naar je lichaam te luisteren tijdens het kickboksen. Als je merkt dat je te veel blauwe plekken krijgt of dat je pijn hebt, is het belangrijk om rust te nemen en eventueel advies te vragen aan je trainer. Met de juiste aanpak en aandacht voor je lichaam kun je blessures voorkomen en jezelf blijven verbeteren in de sport.

  5. Versterking van het lichaam: Kickboksen is niet alleen goed voor je cardiovasculaire gezondheid, maar het helpt ook bij het versterken van verschillende spiergroepen in je lichaam. Naarmate je spieren sterker worden, zullen ze beter bestand zijn tegen de impact van trappen en stoten, waardoor het risico op blauwe plekken in de toekomst afneemt.

Kortom, de angst voor blauwe plekken tijdens het kickboksen is niet nodig als je de juiste voorzorgsmaatregelen neemt, zoals het beheersen van je techniek en het dragen van de juiste beschermende uitrusting. Blauwe plekken kunnen een natuurlijk gevolg zijn van de impact van de sport, maar het is belangrijk om te onthouden dat ze ook een teken zijn van vooruitgang en groei. Dus wees niet ontmoedigd, blijf trainen en geniet van de vele voordelen die kickboksen te bieden heeft voor zowel je fysieke als mentale gezondheid.

Prachtige actiebeelden door Sawal

De fotoshoot met Sawal was een waar genot en heeft ons in beweging vastgelegd op een manier die we nooit voor mogelijk hadden gehouden.

Zijn talent en passie voor actiefotografie hebben geresulteerd in prachtige beelden die onze liefde voor kickboksen op een unieke manier weerspiegelen. We kijken ernaar uit om deze beelden te delen op onze website, drukwerk en social media-kanalen, en anderen te inspireren om zich bij onze Happy Body-familie aan te sluiten.

Dank je wel, Sawal, voor deze geweldige ervaring en voor het vastleggen van de toffe momenten!

Kennismakingsdag van het OldStars boksen

Eindelijk was het zover: de kennismakingsdag van het OldStars boksen! 

De kennismaking van het OldStars boksen was een groot succes. Het was een hele gezellige ochtend waar veel belangstellenden op af kwamen. Sommigen met een wens om het te leren, anderen met al enige bokservaring, weer anderen met ervaring in andere (vecht)sporten. Ontzettend leuk om zo'n diverse groep enthousiaste mensen te mogen ontmoeten. 

Er werd fanatiek meegedaan aan de training, daarna was het tijd voor een lekker kopje koffie. Ook dit is een belangrijk onderdeel van het programma. 

We gaan nu eerst lekker genieten van de zomervakantie, daarna gaat het OldStars boksen ook deel uit maken van onze lessen en komt het ook in het rooster.

Op 1 september zijn we aanwezig op de seniorenmarkt bij het Clockhuys en tijdens de Nationale Sportweek van 15 tot 24 september is de officiële kick off van OldStars boksen in Haren.

Wij hebben er nu al ontzettend veel zin in! Wat een enthousiaste mensen hebben wij ontmoet.

Welke materialen heb je nodig

Het aanschaffen van je eigen kickboksmateriaal is niet alleen een praktische stap, maar ook een investering in jezelf. Het hebben van je eigen uitrusting zorgt voor een comfortabele en hygiënische trainingservaring. Daarnaast helpt het je om je persoonlijke stijl te ontwikkelen en je meer verbonden te voelen met de sport.

SheraSport

Wij werken samen met SheraSport, waar je tegen aantrekkelijke prijzen instap en professioneel materiaal kunt kopen. De keuze voor het juiste materiaal hangt af van je ervaring, budget en persoonlijke voorkeur. SheraSport biedt een breed scala aan opties om aan al jouw behoeften te voldoen.

Natuurlijk kun je ook terecht bij andere sportwinkels zoals Decathlon. Let op, we raden de goedkoopste lijn (de rode handschoenen en dunne scheenbeschermers) af, omdat deze mogelijk niet voldoende bescherming bieden. De duurdere lijnen zijn daarentegen prima instappers.

Essentiële Items

Om goed van start te gaan, heb je minimaal het volgende nodig:

  1. Bokshandschoenen: Deze zijn essentieel om je handen te beschermen tijdens het slaan en stoten. Kies een paar dat goed past en voldoende ondersteuning biedt.

  2. Scheenbeschermers: Bescherm je schenen en voeten met kwalitatieve scheenbeschermers. Dit voorkomt blessures tijdens het sparren.

  3. Bitje: Bescherm je tanden met een bitje. Zorg ervoor dat het goed past en comfortabel is om te dragen.

  4. Tok (voor de heren): Als mannelijke kickbokser is het dragen van een tok essentieel voor de bescherming van het gevoelige gebied.

Heb je nog vragen of twijfels over het kiezen van je kickboksmateriaal? Geen zorgen! Wij staan voor je klaar om je te helpen.

Meer dan een Fysieke Workout

Kickboksen is al lang niet meer alleen een sport voor vechtersbazen. Het heeft zich ontwikkeld tot een populaire en veelzijdige vorm van training die tal van voordelen biedt, zowel fysiek als mentaal. In deze blog ontdekken we de kracht van kickboksen en waarom het veel meer is dan alleen een fysieke workout.

Fysieke Voordelen

Het is geen geheim dat kickboksen een geweldige fysieke workout is. Het combineert krachttraining, cardio en behendigheid, waardoor het een effectieve manier is om je lichaam in vorm te brengen. De vele stoten, trappen en bewegingen werken op verschillende spiergroepen, waardoor je kracht, uithoudingsvermogen en flexibiliteit worden verbeterd. Bovendien is kickboksen een intense calorieverbrander, wat helpt bij gewichtsbeheersing en het verhogen van je algehele fitheid.

Zelfvertrouwen en Mentale Kracht

Kickboksen is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor je geest. Naarmate je je vaardigheden verbetert en uitdagingen overwint, bouw je zelfvertrouwen op. Het gevoel dat je kunt omgaan met moeilijke situaties en jezelf kunt verdedigen, versterkt je mentale veerkracht. Dit zelfvertrouwen strekt zich uit tot andere aspecten van het leven, waardoor je je sterker en meer zelfverzekerd voelt in alles wat je doet.

Stressvermindering en Mindfulness

Kickboksen is een uitstekende manier om stress te verminderen en je hoofd leeg te maken. Tijdens een intensieve training kun je je energie kwijt en je geest focussen op de bewegingen en technieken. Dit bevordert mindfulness en helpt je om in het moment te zijn, waardoor je dagelijkse zorgen tijdelijk naar de achtergrond verdwijnen. Het is een vorm van meditatie in beweging, waardoor je je ontspannen en opgefrist voelt na elke training.

Discipline en Doorzettingsvermogen

Het beoefenen van kickboksen vereist discipline en doorzettingsvermogen. Het is niet altijd gemakkelijk om jezelf te motiveren om te trainen, vooral op dagen dat je moe bent of weinig zin hebt. Maar juist die discipline om door te zetten, zelfs als het moeilijk is, zal je uiteindelijk belonen. Het leert je om doelen te stellen en eraan te werken, ongeacht de uitdagingen die je tegenkomt.

Samen Sterk

Kickboksen kan ook een sociale activiteit zijn. Het trainen in een groep geeft je de mogelijkheid om nieuwe mensen te ontmoeten en samen te werken met gelijkgestemde individuen. Het opbouwen van vriendschappen en het delen van ervaringen met anderen creëert een gevoel van saamhorigheid en ondersteuning.

Conclusie

Kickboksen gaat verder dan alleen een fysieke workout. Het biedt een scala aan voordelen die je zowel fysiek als mentaal sterker maken. Van het opbouwen van zelfvertrouwen en mentale veerkracht tot het verminderen van stress en het verbeteren van je discipline, kickboksen is een complete ervaring. Het is een krachtige vorm van training die je niet alleen sterker maakt in de ring, maar ook in het leven. Dus waar wacht je nog op?