OldStars Boksen 55+

Wat is OldStars Boksen?

Fietsen, wandelen, zwemmen: het zijn allemaal hele goede vormen van bewegen. Het zijn echter wel geautomatiseerde bewegingen en ze doen dus weinig voor je neuroplasticiteit. Voor het vormen en onderhouden van zoveel mogelijk verbindingen in je hersenen. Met boksen zet je niet alleen je lichaam in beweging, maar train je tegelijkertijd ook je brein!

Boksen staat bekend om de positieve impact op zowel lichaam als geest. Steeds meer mensen, waaronder ook energieke 55-plussers vinden hun weg naar deze opwindende sport. Toch ontbrak er nog een plek in ons dorp Haren voor deze vitale doelgroep waar ze regelmatig kunnen genieten van bokstrainingen. Maar dat is verleden tijd!

Vanaf het sportseizoen 2023/24 bieden wij OldStars Boksen aan. De trainingen zijn gericht op 55+ers die graag mobiel en vitaal willen blijven. Ook als je nog geen 55+ bent en de impact van de overige groepslessen je (nog) te groot is, ben je welkom. Tijdens de OldStars lessen leer je vanzelfsprekend op een verantwoorde manier om te boksen. Dit gebeurt in een setting waarbij je niet "op elkaar" bokst en er rekening wordt gehouden met tempo en impact.

Naast bokstechnieken is er aandacht voor andere aspecten van bewegen. We maken gebruik van het Athletic Skills Model. Hierin komen meerdere beweegvormen aan bod. Zo blijf je nog beter voorbereid op de veranderingen die leeftijd met zich mee brengt. Dit unieke concept opent de deuren naar een geheel nieuwe wereld van sporten en vitaliteit.

Onze OldStars trainingen eindigen met de gelegenheid om een kop koffie of thee te drinken en nog even gezamenlijk na te kletsen. Zo combineren we fysiek, mentaal en sociaal met elkaar.

Meer informatie over “OldStars Sports" vind je op www.oldstars.nl.

Happy Body Movement zet zich in om boksen voor iedereen toegankelijk te maken. Veiligheid, uitdaging en vooral plezier staan bij ons voorop.

Wat kan je verwachten?

  • Een veilige en aangepaste bokstraining, speciaal ontworpen voor 55-plussers.

  • Een gezellige en ondersteunende omgeving waar iedereen welkom is.

  • Aandacht voor balans, coördinatie en het behoud van flexibiliteit.

  • Mogelijkheid om nieuwe sociale contacten op te doen en samen te sporten.

 

We streven ernaar om iedereen te inspireren om actief te blijven, nieuwe uitdagingen aan te gaan en te genieten van de voordelen van het boksen, zowel op fysiek als mentaal vlak. Doe mee met ons OldStars Boksen en ontdek hoe een actieve en vitale levensstijl ook op latere leeftijd mogelijk is!

Wil je meer weten over Oldstars Boksen?
Neem contact op