Over Ons

Persoonlijke ontwikkeling staat bij ons centraal

Happy Body Company is een bedrijf dat langzaam is gegroeid. Lee-Roy rolde "per ongeluk" in het geven van groepstrainingen, nadat hij her en der eens een training overnam. En vervolgens zijn eerste eigen lessen kreeg.

Vervolgens kreeg hij het verzoek om personal training te geven. Dit sloeg hij in eerste instantie af. Hij voelde zich hier niet geschikt voor. Na enig aandringen ging hij overstag en al snel sloten zich meer mensen bij hem aan voor personal training.

Regelmatig bleek dat de personal training sessie niet alleen gevuld werd met lekker sporten, maar dat er ook werd gepraat. Vaak over persoonlijke zaken, die de sporter blijkbaar heel hoog zaten. Ondanks dat dit niet was waarvoor mensen zich in eerste instantie hadden aangemeld, gaven ze wel aan er heel veel baat bij te hebben. Ze gingen aan de slag met de tips en adviezen en tijdens de trainingen kon worden geoefend met zaken die ze lastig vonden. Zoals bijv. grenzen voelen en aangeven, emoties uiten en duidelijk communiceren.

Dit resulteerde in het aanbieden van "therapeutisch boksen": bokscoaching. En het starten van een eigen bedrijf: Happy Body Company. 

Happy Body Company

Het belangrijkste doel dat we nastreven binnen Happy Body is dat je je fijn voelt in je eigen lijf. Niet alleen wanneer je in de spiegel kijkt, maar zeker ook tijdens alle momenten dat je dat niet doet. Het is zo makkelijk om kritisch en streng te zijn op jezelf. Om jezelf met anderen te vergelijken en te vinden dat je "te dik, te onhandig, te lomp etc." bent. Het is voor velen een stuk lastiger om mild te zijn voor zichzelf en met compassie naar zichzelf te kijken. Om trots te zijn op wie je bent en hoe je eruit ziet. Dat kan inhouden dat dat beter wordt als je een paar kilo lichter weegt en er strakker uitzet. Maar het houdt ook zeker in dat je lijf je dankbaar is als je het in beweging zet. We zijn niet gemaakt om stil te zitten! En je lichaam beloont je met de aanmaak van stoffen die je een stuk blijer doen voelen.

Wij geloven in de visie Happy Body, Happier Mind!

Na de overstap van onze locatie naar Haren, gaven veel van de groepsleden van Lee-Roy aan dat ze graag hier wilden trainen, in plaats van "in de stad". En zo werd Happy Body Movement een feit: een vereniging die al leden had voordat hij was opgericht!

Dit is typerend voor onze Company, onze gemeenschap: we zien elkaar, staan voor elkaar klaar en steunen en motiveren elkaar.

Naast onze groepstrainingen organiseren we dan ook regelmatig andere activiteiten waarbij saamhorigheid en gezelligheid centraal staan. Zo hebben we al een clinic zwaardvechten en een ijsbad gedaan. En zijn er al meerdere gezellige barbeques geweest.

Margit

Mijn sportverleden startte na zwemles met  ballet, waar ik naar toe werd genomen “voor mijn opvoeding”. Hiervoor had ik geen enkel gevoel en ik vond het vreselijk….

Ik maakte toen de overstap naar wedstrijdzwemmen. Ik vond het heerlijk om er in mijn eentje gewoon voor te gaan. Focus op mijn lichaam, op de bewegingen van en in het water.

Tennissen bleek ik ook lastig te vinden, met name doordat ik als linkshandige alles steeds andersom moest doen. Ik heb een paar jaar geroeid. En ontdekte daarna (traditioneel) jiu jitsu. Hier had ik voor het eerst sinds zwemmen veel plezier in.

Ik heb het nodig om regelmatig te sporten. Met hardlopen maak ik mijn hoofd leeg, ik vond daar eerder helemaal niets aan. Maar met een goed schema bleek ik het prima op te kunnen bouwen. Ik kreeg er al heel snel veel plezier in. Zo’n 9 jaar geleden ontdekte ik kickboksen. Voor mij een combinatie van heerlijk voluit knallen, technieken en samenwerking. Met kickboksen zet ik mijn lichaam én mijn hoofd stevig in beweging.

Lee-Roy

Vanaf mijn vijftiende doe ik aan kickboksen. Het was een jarenlange droom om een vechtsport te leren. Ik heb hier zelf mijn geld voor bij elkaar gespaard. Van huis uit werd namelijk gedacht dat je van vechtsport agressief zou worden. Het tegendeel bleek het geval. Daar waar ik eerst nog wel eens bij opstootjes betrokken was, is dat vanaf mijn eerste les kickboksen nooit weer gebeurd.

Ik vond het heerlijk om te leren boksen en kickboksen en bleek er ook heel behendig in te zijn. Ik heb deel genomen aan een aanzienlijk aantal wedstrijden. De weg hiernaar toe is een lange. Elke keer opnieuw moet je jezelf fysiek en mentaal voorbereiden op die paar minuten knallen in de ring. Terwijl er tientallen ogen op je gericht zijn. Gaandeweg ging ik steeds vaker training geven. In boksen, kickboksen en MMA. En workshops aan veel verschillende soorten groepen. Dat breidde zich uit naar het geven van personal training.

Ik kreeg (en krijg) elke keer opnieuw veel energie van het geven van trainingen. Ik vind het belangrijk dat ik degene die bij mij komt trainen persoonlijk leer kennen. Zodat we samen het “waarom” achter je persoonlijke doelen kunnen achterhalen. Fitter, leniger, sterker, slanker, we willen het allemaal wel zijn. Wil je dit echter vanuit je eigen welzijn en welbevinden? Of omdat het past binnen het plaatje dat de maatschappij ons oplegt. Wie en wat wil jij zijn?