Maak kennis met: Margit en Lee-Roy

Datum: 1-8-2023

Margit: "Mijn sportverleden startte met eindeloze baantjes zwemmen. Ik vond het heerlijk om er in mijn eentje gewoon voor te gaan. Focus op mijn lichaam, op de bewegingen van en in het water. Ergens kwam een zijspoor naar ballet, waar ik naar toe werd genomen “voor mijn opvoeding”. Hiervoor had ik geen enkel gevoel en ik vond het vreselijk….

Tennissen bleek ik ook lastig te vinden, met name doordat ik als linkshandige alles steeds andersom moest doen. Ik heb een paar jaargeroeid. En ontdekte daarna (traditioneel) jiu jitsu. Hier had ik voor het eerst sinds zwemmen veel plezier in.

Ik heb het nodig om regelmatig te sporten. Met hardlopen maak ik mijn hoofd leeg, ik vond daar eerder helemaal niets aan. Maar met een goed schema bleek ik het prima op te kunnen bouwen. Ik kreeg er al heel snel veel plezier in. Zo’n 6 jaar geleden ontdekte ik kickboksen. Voor mij een combinatie van heerlijk voluit knallen, technieken en samenwerking. Met kickboksen zet ik mijn lichaam én mijn hoofd stevig in beweging."


Lee-Roy: "Vanaf mijn vijftiende doe ik aan kickboksen. Het was een jarenlange droom om een vechtsport te leren. Ik heb hier zelf mijn geld voor bij elkaar gespaard. Van huis uit werd namelijk gedacht dat je van vechtsport agressief zou worden. Het tegendeel bleek het geval. Daar waar ik eerst nog wel eens bij opstootjes betrokken was, is dat vanaf mijn eerste les kickboksen nooit weer gebeurd.

Ik vond het heerlijk om te leren boksen en kickboksen en bleek er ook heel behendig in te zijn. Ik heb deel genomen aan een aanzienlijk aantal wedstrijden. De weg hiernaar toe is een lange. Elke keer opnieuw moet je jezelf fysiek en mentaal voorbereiden op die paar minuten knallen in de ring. Terwijl er tientallen ogen op je gericht zijn. Gaandeweg ging ik steeds vaker training geven. In boksen, kickboksen en MMA. En workshops aan veel verschillende soorten groepen. Dat breidde zich uit naar het geven van personal training.

Ik kreeg (en krijg) elke keer opnieuw veel energie van het geven van trainingen. Ik vind het belangrijk dat ik degene die bij mij komt trainen persoonlijk leer kennen. Zodat we samen het “waarom” achter je persoonlijke doelen kunnen achterhalen. Fitter, leniger, sterker, slanker, we willen het allemaal wel zijn. Wil je dit echter vanuit je eigen welzijn en welbevinden? Of omdat het past binnen het plaatje dat de maatschappij ons oplegt. Wie en wat wil jij zijn?"


Deel deze blog