Welke materialen heb je nodig

Datum: 5-6-2023

Het aanschaffen van je eigen kickboksmateriaal is niet alleen een praktische stap, maar ook een investering in jezelf. Het hebben van je eigen uitrusting zorgt voor een comfortabele en hygiënische trainingservaring. Daarnaast helpt het je om je persoonlijke stijl te ontwikkelen en je meer verbonden te voelen met de sport.

SheraSport

Wij werken samen met SheraSport, waar je tegen aantrekkelijke prijzen instap en professioneel materiaal kunt kopen. De keuze voor het juiste materiaal hangt af van je ervaring, budget en persoonlijke voorkeur. SheraSport biedt een breed scala aan opties om aan al jouw behoeften te voldoen.

Natuurlijk kun je ook terecht bij andere sportwinkels zoals Decathlon. Let op, we raden de goedkoopste lijn (de rode handschoenen en dunne scheenbeschermers) af, omdat deze mogelijk niet voldoende bescherming bieden. De duurdere lijnen zijn daarentegen prima instappers.

Essentiële Items

Om goed van start te gaan, heb je minimaal het volgende nodig:

  1. Bokshandschoenen: Deze zijn essentieel om je handen te beschermen tijdens het slaan en stoten. Kies een paar dat goed past en voldoende ondersteuning biedt.

  2. Scheenbeschermers: Bescherm je schenen en voeten met kwalitatieve scheenbeschermers. Dit voorkomt blessures tijdens het sparren.

  3. Bitje: Bescherm je tanden met een bitje. Zorg ervoor dat het goed past en comfortabel is om te dragen.

  4. Tok (voor de heren): Als mannelijke kickbokser is het dragen van een tok essentieel voor de bescherming van het gevoelige gebied.

Heb je nog vragen of twijfels over het kiezen van je kickboksmateriaal? Geen zorgen! Wij staan voor je klaar om je te helpen.


Deel deze blog